Är spelautomaten Loaded verkligen rasistisk?

Genom historien har det funnits ett stort antal antirasistiska kämpar som förtjänar den allra djupaste respekt för det de åstadkom, och vars arv lever kvar än idag. Exempel på personer som dessa är Martin Luther King Jr som är en stor inspiration för hela mänskligheten, och hade människor varit som denna man hade världen varit en underbar plats. Ett annat exempel är Friedrich Douglass som själv var slav under den vidriga slavperioden som är en mörk del av USA:s historia, men han lyckades rymma och blev sedan en viktig person i antislav rörelsen som med sina tal och berättelser bidrog till att denna ondska tillslut upphörde. Nelson Mandela är ytterligare en beundransvärd man som gjorde enorma uppoffringar för sitt folk.

Bekämpa rätt saker
Dessa tre beundransvärda män hade, förutom att de är förebilder för oss alla, gemensamt att de kämpade mot rasism. Tyvärr har uttrycket rasist inte längre samma innebörd i dagens samhälle, utan det har börjat misstolkas allt mer på ett sätt som få andra uttryck kan mäta sig med. Misstolka mig nu inte, rasism är förstås vidrig och bör bekämpas på alla sätt det går, men fokusera då på just rasism och använd inte uttrycket till nonsens som inte har minsta lilla med rasism att göra.

För att ge er ett exempel på hur uttrycket numera missbrukas och dras ner i smutsen tänker jag använda casino slotspelet Loaded från Microgaming. Loaded är ett spel som har hiphop-kulturen som tema, och på grund av detta består spelets symboler av hip-hop relaterade motiv i form av tjocka guldkedjor, lyxbilar, färgade rappare, vackra damer, lyxvillor, ett DJ-bord, och så vidare.

Min fråga gällande detta spel är, hur i hela fridens namn kan detta vara rasistiskt? Vad är det för människa som sitter framför datorn och tycker detta är rasistiskt? Förmodligen är det en person som inte känner till hiphop-kulturen minsta lilla, och som då ser ett tillfälle att känna att han gör en bra insats för samhället genom att rapportera denna ”hemska” form av så kallad rasism.

Vad det egentligen handlar om
Jag tänkte därför ge denna person lite information gällande rap- och hiphopkulturen. För det första är det så att majoriteten av hiphoppare, och många av de allra bästa, faktiskt är svarta. Att personerna i spelets symboler är svarta har därför inget med rasism att göra, utan det beror på att det är så det till stor del ser ut inom hiphopindustrin.

För det andra är guldkedjor, lyxbilar, stora hus och så vidare också det viktiga inslag i hiphopkulturen som ofta förekommer i musikvideor. Jag kan mycket väl tänka mig att den person som anser detta spel som rasistiskt tycker att det på ett stereotypiskt sätt får det att se ut som att svarta personer enbart bryr sig om pengar och materialistiska saker, men så är det självklart inte och det är inte heller svarta personer det handlar om, utan om hiphopkulturen. Och i hiphopkulturen är just dessa saker vanligt förekommande inslag.

Dessutom finns det miljontals vita ungdomar som ser upp till denna livsstil mer än något annat, och som själva försöker slå sig in i hiphopbranschen, något vissa också lyckas med. Eminem är ett exempel på en sådan. Faktum är dock att majoriteten av hiphoppare fortfarande är svarta personer, och att denna livsstil är något som väldigt många ser upp till snarare än ser ner på. Ta därför reda på fakta innan ni kommer med sådana här nonsenspåståenden, och förstör inte arvet efter Martin Luther King, Friedrich Douglass, Nelson Mandela och andra frihetskämpar genom att förlöjliga det de gav sina liv för. Ni gör enbart bort er när ni kommer med sådan här nonsens!

On the lookout for somebody to unravel your school situations? Properly, buy custom made records from us and ignore your research! The very best writers tend to be at your services paper writing service.